Om Föreningen

På bilden ser vi Jan Karlsson med sin DC-3

Välkommen till Väsby Modellflygares hemsida!

Vi är en skön samling flygfreaks som är hängivna en sak: Att få saker att flyga!
Ingen snobbism eller besserwissermentalitet! Vanliga flygtokiga pojkar och flickor i alla åldrar.

Vårt flygfält Viklanda ligger naturskönt i Upplands Väsby (ca 20 km från Arlanda) och är utan tvekan ett av Stor-Stockholms bästa med korslagda, välskötta, gräsbanor, klubbstuga och angränsande parkering.
Väsby Modellflygare bildades 1974 och har under klubbens historia både haft uppgångar och nedgångar i antalet medlemmar.

Vi har ett fantastiskt flygfält i vacker lantlig miljö, ett varmt ombonat klubbhus och sist men inte minst, ett underbart gäng av medlemmar - piloter.
Vill du komma och gästflyga på vårt fält Viklanda några gånger, går detta bra så länge du är medlem i någon annan SMFF-ansluten klubb.
Kommer du inte i sällskap med klubbmedlem ber vi dig kontakta någon i styrelsen eller Fältchef/säkerhetsansvarig

Vi har inga begränsningar vad avser flygtider eller flygetyg och tillämpar vanligt flygvett vad avser säkerheten. Ingen flygning över eller mot depå etc. Eftersom vi gränsar till golfbana och ett ridstråk håller vi utkik och respekterar dessa. Om du inte har cert. får du inte flyga själv innan ordinarie medlem godkänt detta.

För helikopterförare har vi särskilt iordningställd hovringsyta för nybörjare och intrimmning. Denna yta är också avsedd för flygplanspiloter som vill utföra aktiviteter som ej lämpar sig i depon.
För quad-piloter finnes gates att tillgå, tar man sönder en gate ersätter man denna. Kontakta då Daniel Tengvall som är ansvarig för detta.

Vårt fält saknar gatuadress.
Koordinater: 59°32'37.3"N 17°57'02.9"E
Kartnål Google Maps

Vägbeskrivning:
I Rondellen, sväng mot McDonalds (Första avfarten om du kommer söderifrån, tredje avfarten om du kommer norrifrån).
Sväng vänster i rödljuskorsningen
Fortsätt att följa Stockholmsvägen 1,6 km
Sväng höger vid rödljuskorsning nr 2 (Mot crossbana, Vikskolan m.fl.)
Följ vägen cirka 850 m
Sväng höger in på Eggebyvägen och följ denna vägen upp för backen, cirka 350 m
Sväng vänster precis vid nedförsbacken, in på grusvägen och följ denna så långt du bara kan.
Du har då nått Viklanda.