Inbjudan för samtliga Elseglare!

4. juni 2015

Väsby Modellflygare inbjuder härmed till Yatzy med elseglare söndagen den 14/6 på Viklanda, Upplands Väsby.

 

Tävlingen är öppen för alla SMFF-anslutna piloter med elsegelliknande plan av lågbudgetkaraktär (mer om detta i §11 i reglerna). Tävlingsstrukturen är att inom ett femtimmars tidsfönster genomföra tio flygningar med varierande idealtid. Flygningarna får - precis som i Yatzy - genomföras i valfri ordning och piloten får - precis som i Yatzy - välja vilken rad på resultatkortet han/hon vill skriva resultatet på. Poängberäkningen sker på samma sätt som i Elsegelutmaningen. Både nybörjare och erfarna piloter är varmt välkomna. Erfarna piloter kommer kanske att uppleva flygtiderna som onödigt korta, men avsikten är att det ska vara en lagom utmaning för oss nybörjare även om vädret inte är helt gynnsamt.

 

Preliminära hålltider: Pilotgenomgång 9:30 Tidsfönstrets öppning: 10:00 Tidsfönstrets stängning: 15:00 Prisutdelning: 15:30

 

Uppvärmd klubbstuga finnes med vatten (dunkar) och mikrovågsugn. Kaffe och korv kommer finnas till försäljning (ta gärna med små valörer). Vi ber gäster observera att vi inte har någon toalett utan det är skogen eller McDonalds (7-8 minuter bort) som gäller. För vägbeskrivning till fältet, se www.vmf.nu.

Vi har för avsikt att genomföra tävlingen även om det är lite dåligt väder, så det kan vara en god idé att i förväg prova ut en sändarpåse mot regn och eventuella barlastmöjligheter av planen. Ett tips: Till EasyGlider och liknande plan med rörformad vingbalk kan man köpa gängad järnstång för en dryg tia på t.ex. Bauhaus och stoppa in i vingbalken. Olika dimensioner på stången är lättare att hantera än att ha olika längder på en grov stång.

Av planeringsskäl uppskattar vi anmälan så snart som möjligt, men i mån av plats tillåts efteranmälan fram tills pilotgenomgången början.


Anmälan till: stefan <snabel-a> revestam <punkt> se

Vid anmälan uppge: Namn, mejladress, mobilnummer, SMFF-nummer.
Startavgift: 100 kr. Vid anmälan senare än ett dygn före start 150 kr.

 

 

Brasklapp
=========
Avsikten med tävlingen är att ha skoj - inte att det ska bli ett absolut rättvist resultat. Tävlingsledningen, dvs jag själv, är HELT oerfaren som tävlingsledare och har endast deltagit på två tävlingar själv. Vidare misstänker jag att själva tävlingsformen lämnar ett visst utrymme åt slumpen. Så om du är ute efter millimeterrättvisa är detta nog inte rätt tävling för dig, men om du vill prova på en skojtävling under halvallvarliga former är du varmt välkommen.

För mer information samt reglemente:
http://www.svensktmodellflyg.se/forum1.asp?viewmode=1&msgid=312683 

 

Varmt välkomna!

/Stefan Revestam ordf. Väsby Modellflygare

Arrangemang, Artiklar